Elias Bergseth Aaboen

Padling
Geilo
17 år

Elias fra Geilo har allerede utmerket seg i den noe ukjente sporten slalompadling. Slalompadling er en sport hvor utøverne skal padle gjennom en bane i elven på kortest mulig tid, gjennom oppstrøms- eller nedstrømsporter. Sporten er svært krevende og krever meget god teknikk fra padleren.

Det er også en sport som faller utenfor alle støtteordninger, så Elias låner i dag en gammel båt av forbundet. Dette stopper imidlertid ikke hans engasjement og sterke ønske og om å nå toppen. Han har blant annet vunnet junior NM og den populære «head to head»-konkurransen under Ekstremsportveko på Voss. Han har vært med i VM, og sikter seg nå inn på EM som neste store konkurranse.

Aller best trives han i Krakow, hvor han har lett tilgang til elven fra hotellet.

Elias trener knallhardt og investerer mye tid på samlinger rundt i Europa. Aller best trives han i Krakow, hvor han har lett tilgang til elven fra hotellet. Innsatsen og de gode utfallene resulterte i et uttak til TIP. TIP er et europeisk talentlag for unge utøvere i slalompadling fra Det internasjonale padleforbundet. Målet for disse utøverne er OL i Tokyo 2020. Det er er dette som er motivasjonen bak den harde treningen for Elias i dag. Han er et talent som på tross av en del utfordringer har nådd langt. Det blir svært spennende å følge videre opp og frem.