Mathias Skrede

Skiskyting
Geilo
19 år

18-åringen fra Geilo har i flere år hevdet seg i skiskyting nasjonalt. Han har tatt flere medaljer i hovedlandsrenn og norgesmesterskap for juniorer både i skiskyting og langrenn. Mest stolt er han av sine ti medaljer i NM og tre individuelle seiere i Norgescupen. Familien er hans største heiagjeng, og har heiet ham frem på alle renn. En god støtte å ha på sidelinjen.

Mathias’ største forbilde er Ole Einar Bjørndalen. Han har vært en stabil og god skiskytter i mange år, og viser at ved hard trening og dedikasjon kan man holde ut lenge i sporten.

Mathias’ største forbilde er Ole Einar Bjørndalen. Han har vært en stabil og god skiskytter i mange år, og viser at ved hard trening og dedikasjon kan man holde ut lenge i sporten. Det står det respekt av, mener Mathias.

Mathias driver ikke bare med skiskyting fordi det er artig – han vil bli best. Han satser mot VM-gull og OL-gull. Hovedmålet er å bli verdensmester og hevde seg i verdenstoppen. Han er ikke redd for å legge ned arbeidet som kreves. 740 timer med fysisk trening, omtrent 200 timer skyting og 2000 skudd er vanlig kost for unggutten.

Ikke bare trener han knallhardt. Han er også en god ambassadør for GIL og hjembygda. Han gir stadig tilbake ved å stille opp for yngre utøvere. Mathias er genuint glad i sporten sin, som gjennom sin sportsglede inspirerer andre til å satse på egne drømmer.