Christian Edelsteen Buyle

Landeveissykkel
Lier
17 år

Chritian Edelsteen Buyle

Christian fra Lier går på Norges Toppidrettsgymnas og satser stort på landeveissykkel. I løpet av det siste året har han reist rundt i både innland og utland for å konkurrere. Han er en av få syklister i Buskerud i hans alder. Han trener gjennomsnittlig mellom 12 og 16 timer i løpet av en uke. Det var i 2011, da han var i Frankrike og så på Tour De France at Christian bestemte seg for at han ville begynne med sykling. Han har syklet i noen år nå, men mangler fortsatt egne seiere. Men for hvert år som går blir han bare mer og mer motivert for å nå målet om å bli best!

Det var i 2011, da Christian var i Frankrike og så på Tour De France at han bestemte seg for at han ville begynne med sykling.

En av de beste dagene til Christian består av en hard intervalløkt tidlig på morgenen før skolen. Kjenne at han blir ordentlig sliten for så å få i seg riktig mat og restituere best mulig før og gjennom skoledagen. Men favorittdagen hans er helt klart de rittdagene hvor løypene passer han bra, og formen stemmer. Når han føler at han er med og preger sykkelrittet, og laget har kontroll på arbeidsoppgavene.

Da Christian var liten var Thor Hushovd helt klart den store helten. Han ble hekta på sykling da Hushovd ble verdensmester. I ettertid og nå, er store ryttere som Peter Sagan helt klart motiverende å se på.