Audun Gaptjern

Syklist
Nesbyen
17 år

Audun Gaptjern

17-åringen fra Nesbyen har de siste årene blitt en seriøs konkurransesyklist, og har hevdet seg i Norgestoppen det siste året. Hverdagen til Audun består i stor grad av å trene sammen med sine klassekamerater på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

Audun drømmer om å signere proffkontrakt. Han drømmer om å sykle verdenscup med team og bil, hvor han blir valgt ut for å sykle for Norge.

I løpet av en uke trener han 10-20 timer, litt avhengig av hvilke periode og sesong det er. Han trener både fysisk utholdenhet og teknikk. Audun drømmer om å signere proffkontrakt. Han drømmer om å sykle verdenscup med team og bil, hvor han blir valgt ut for å sykle for Norge.

Favorittdagen til Audun er en passe varm sommerdag med blå himmel. Den tilbringes med gode venner på sykkel i tørre og fine løyper. Når han kjenner at både kroppen og sykkelen fungerer optimalt, samtidig som han utfører de arbeidsoppgavene han har satt seg opp, blir han veldig fornøyd. Favorittdagen avsluttes gjerne med god mat.

Audun ser opp til mennesker som driver med sporten sin og gjør sitt beste, uten å gjøre så mye ut av det. Han syntes det er godt å trene med de som er hyggelige og jordnære. Når man omgir seg med slike mennesker blir miljøet og stemningen så mye bedre og det er lettere å prestere uten å være redd for å gjøre feil.