Jenny Strandheim

Fotball
Nesbyen
16 år

Jenny Strandheim - fotball

Jenta fra Nesbyen har spilt fotball i mange år allerede. Det siste året har hun kommet en lang vei i fotballkarrieren. Jeg debuterte på j15 landslaget for Norge høsten 2018, og begynte å spille i 1.div for Hønefoss ballklubb sommeren 2019, forteller hun.

Fotballen har gitt med muligheter til å reise, både innenlands og utenlands. Jeg har også blitt kjent med mennesker, jeg ellers aldri ville møtt

Drømmer og mål

Jenny drømmer om å bli profesjonell fotballspiller, og slå gjennom internasjonalt. Å kunne leve av fotballen hadde vært fantastisk! Hun jobber hele tiden med å være en bidragsyter i klubben og utvikle seg.

For å oppnå drømmen som fulltids fotballspiller trener Jenny flere ganger i uken. Trening består som regel av 4 treninger, pluss kamp i helgene. 3 av treningene er på bane og en styrkeøkt. I tillegg kommer egentrening som løping og trening med ball.

Forbilde

Et av forbildene hennes er Virgil Van Dijk. Det er måten han spiller på, han er en solid spiller og har presterer på et jevnt høyt nivå. Jenny ser også opp til flere spiller hun har spilt på lag med, blant annet Silje Nyhagen er en av de hun blir mest inspirert av. Hun er en utrolig god spiller som jeg har mye å lære av, og som er et godt forbilde for meg og andre.

En favorittdag for Jenny er ikke overraskende å spille fotballkamp. Vi gjennomfører en god kamp og vinner. Etter at vi har vunnet er det alltid like morsomt å feire med laget.