Abdullah Tomi

Sigdal
Fotball

Helt siden jeg var liten og faren min ga meg min første fotball, har jeg hatt lyst til å bli fotballspiller. Allikevel startet jeg å spille litt sent, på grunn av krig i landet mitt, men i 2014 kom jeg til Norge og fikk startet ordentlig med fotball.

Jeg har spilt for Modum Fotballklubb i over 4 år. I løpet de siste 3 årene har jeg hospitert hos Strømsgodset og vært en del av laget. Jeg satser på å komme inn der etter hvert.

Hva drømmer du om?

Min drøm er å spille på det norske landslaget og representere landet som ga meg en sjanse.

Jeg spiller fotball fordi det er det alle beste jeg vet om, det hjelper meg med å føle meg bedre.

For å nå den store drømmen trener Abdullah både styrketrening og fotball. Det er fotballtreninger fire ganger i uka, resten av uka går med til styrketrening. Det er viktig å ha en sterk kropp på banen, forteller Abdullah. Når det er ferie trener jeg på egenhånd, det er viktig å holde nivået oppe så mye som mulig.

Mitt mål er å bli bedre enn det jeg var dagen før.

Hvordan ser din favorittdag ut?

Min favorittdag er kampdager. Da er det mange tanker om hvordan det kommer til å gå og mye spenning i kroppen. Det er viktig for meg å hjelpe laget mitt med å vinne, helst med å score mål med tanke på at jeg spiller spiss. Slike dager gir en god følelse. Det er viktig for meg å gi alt for drakta jeg spiller for.

Hvilket forbilde har du?

De fleste vil nok ha Messi og Ronaldo som forbilde, jeg ser opp til begge, men det er noe med Robert Lewnadowski. Måten han spiller på, det er slik jeg trener for å bli.