Hedda Bergseth Aaboen

Hønefoss
Rytter

For å nå drømmene mine er jeg i stallen hver dag. Jeg har en 4-års og en 5-års varmblodshest, Charmander Z og Bugatti.

Hvor mye tid går med til trening?

4-åringen: Vi trener rundt fire dager, resten av uka går han på tur og får kose.

5-åringen: Vi trener 4-5 dager, de andre dagene går til tur og en fridag.

Det veldig viktig å passe på at de har varierende hverdag og får gjøre gøye ting også, ikke bare trening. Hestene er toppidrettsutøvere og må behandles som det. I tillegg til hestene trener jeg styrketrening fem dager i uka. Jeg har en kneskade som gjør at det er viktig å bygge muskler for å støtte opp skaden.

Min drøm er at jeg kan fortsette å gjøre det jeg elsker, å trene og ri hest i voksen alder.

Etter hvert ønsker jeg å kjøpe med flere gode unghester med mye kapasitet og god kvalitet. For å få til dette må jeg klare å ri på et høyt nivå. Om jeg klarer dette, mener jeg at jeg kan kvalifisere meg til unghest VM og ri i Falstebo.

Hvordan ser din favorittdag ut?

Min favorittdag er lørdag. Da liker jeg å spise en god frokost, trene styrke og deretter dra i stallen. Etter dette er det hyggelig å finne på noe med venner.

I hverdagen må jeg ha en ganske streng plan for å rekke alt. Jeg går siste året på videregående, er snart russ og det er mye skolearbeid.

Har du noen forbilder?

Jeg ser opp til treneren min Anne Line Røysi.