Ingeborg Augunset

Hol
Filmskaper

Ingeborg drømmer om å kunne leve fulltid som filmskaper og kunstner, og å lage et rom hvor hun kan fortsette å utvikle seg. Hun har ikke noe akutt behov for å flytte til Oslo etter studiene for å bli en del av filmindustrien der, men ønsker å finne sin måte å gjøre det på, på sine egne premisser. Hun forteller at det er en voksende bølge av unge, selvstendige filmskapere i Norge nå som utfordrer norsk film og som ikke nødvendigvis bare gjør det i storbyen. Dette gjør meg veldig optimistisk for framtiden, forteller hun.

Hva er filmskapning for deg?

Filmskapning er for meg en prosess man fort kan befinne seg i nesten hele døgnet; ofte om man ikke gjør konkrete oppgaver som å skrive, klippe eller filme, så jobber man likevel underbevist med et prosjekt. På grunn av dette så har fokuset på å faktisk ta pauser og å prøve å utvikle sunne og holdbare arbeidsmetoder vært viktige for meg de siste årene, for å unngå å bli utbrent – noe som er et stort problem blant mange unge kreative.

Jeg tror helt ærlig at favorittdagen min er dagen etter jeg har fullført et prosjekt som jeg har jobbet lenge på. Det er en veldig god følelse.

Hvem lar du deg inspirere av?

Jeg har alltid sett opp til Tove Jansson. Hun levde et langt og spennende liv og jobbet med mange forskjellige kunstformer; hun var maler, forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Det er spesielt bøkene hennes som har rørt noe i meg.