Ida Livgård jensen

Nesbyen
Fotball

Fotball

Hils på Ida Livgård Jensen. Hun er 19 år fra Nesbyen, har gått på idrettslinja på Gol, og er nå stasjonert på Rønningen folkehøyskole på toppfotballinja.

Vi har tatt en prat med Ida for å høre om hvordan hverdagen hennes med fotballen ser ut.

Når begynte du med idretten? 

Jeg har så lenge jeg kan huske vært interessert i ball. Jeg begynte å spille fotball for Nesbyen IL når jeg var 6 år. Veien gikk videre til Gol og Hallingdal FK, før jeg nå har tatt steget opp til Øvrevoll Hosle. Fotball har derfor preget store deler av livet mitt.

Hva liker du best med fotballen? 

Det jeg liker best med fotball er å kunne mestre noe sammen som et lag.

Samholdet man får på fotballbanen er gull verdt.

Det å vinne kamper med laget er en av de beste følelsene jeg vet, men samtidig står man sammen når det ikke går veien. Det er alltid noen rundt meg som jeg kan dele både opp- og nedturer med.

Går det mye tid til trening?

Jeg trener fotball hver dag, ofte to økter om dagen. I og med at jeg nå går på toppfotball-linje er det treninger på skolen på dagtid, og i klubb på kveldstid de fleste dagene. I tillegg er det mye egentrening på styrkerommet eller på banen ved ledige stunder.

Hva er du mest stolt over å ha fått til? 

Jeg er mest stolt over arbeidet jeg har lagt ned for at jeg har kommet hit jeg er i dag. Jeg har gått gradene oppover og ikke hastet med å komme meg opp og frem. Det har blitt mange egentreningstimer. Videre skal jeg fortsette å jobbe hardt for å bli enda bedre, og utvikle meg enda mer.

Hva er drømmen med fotballen?

Jeg drømmer om å spille i høyere og bedre divisjoner, med og mot noen av de beste spillerne i verden. Å kunne spille fotball i utlandet i bedre ligaer er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Nå er fokuset først og fremst å spille meg inn på 1.divisjonslaget til Øvrevoll Hosle, så skal jeg ta det derifra.