Sandra Stepanenko Nilsen

Jevnaker
Musikk

Hils på 19-åringen fra Jevnaker. Sandra spiller piano, skriver og produserer egen musikk, samt synger egne, og covrer, låter.

 

Når startet din interesse for musikk?

Helt siden jeg var bitte liten har jeg elsket å synge. Jeg pleide å lage «show» hver gang vi hadde besøk og jeg kunne mange sanger utenat i ung alder. På videoer fra jeg var liten ser man at jeg var veldig glad i å fremføre sanger og allerede i 4.klasse lagde jeg og en venninne vår første selvskrevet låt.

 

Hva liker du best med sangskriving?

Å skrive musikk får meg til å føle meg trygg. Det er en plattform der jeg kan uttrykke meg akkurat som jeg vil uten å trenge å snakke til noen direkte.

Det er mye lettere å pakke et budskap inn i musikken enn i en vanlig setning. 

Hvor mye tid bruker du på sang og musikk?

Denne høsten begynte jeg å studere pedagogikk på Lillehammer. Det har vært mye lesing noe som har gjort at jeg har fått mindre tid til musikken. Jeg begynner å nærme meg en metode som gjør at jeg kan slå meg mer til ro med musikk og låtskriving i hverdagen også. Musikken og ideene er alltid i hodet mitt. Jeg kommer stadig på nye ideer som jeg nynner for meg selv, og går ikke en dag uten å høre på eller synge til musikk. 

 

Hva er du mest stolt over å ha oppnådd?

Da jeg i 2.klasse vgs fremførte en av sangene mine for første gang. Jeg hadde skrevet den allerede to år tidligere, men turte ikke å vise den frem før lang tid etter. Jeg fikk kjempe positiv respons på den og fikk enda mer motivasjon til å fortsette. Det at noen kunne sette pris på mine ord, og noe jeg trengte å si, føltes godt.

 

Hva drømmer du om å oppnå?

Drømmen min er på en måte både stor og liten. Foreløpig ønsker jeg for det meste bare å kunne drive med musikk. Jeg merker at jeg trenger det for å uttrykke meg om vanskelige ting, og jeg tror at jeg alltid kommer til å ha det med meg. Enda mer ønsker jeg å kunne spille inn sangene jeg lager og legge de ut så folk kan høre de. Det jeg ønsker mest er å produserer, ikke bare for meg selv, men for alle andre rundt meg.